به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در همدان، حجتالاسلام ناصر میرمحمدیان، معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی کشور، در هماندیشی روحانیون مستقر استان همدان اظهار کرد: دغدغه روحانیون در جامعه مدرن امروز، عدم اتصال مردم به یک مرجع مناسب است.
وی اداه داد: یکی از آسیبها این است که دیگر افراد به جایی متصل نیستند برای مثال در حوزه طلاق، توصیه قرآن کریم بهرهگیری از حکم است، اما امروز افراد به مشاره و درنهایت به دادگستری مراجعه میکنند درحالیکه باید به یک مرجع خرد اجتماعی مراجعه کنند.
حجتالاسلام میرمحمدی عنوان کرد: مثال دیگر اینکه در فرآیند مالی مردم به جای مراجعه به همسایه و آشنا به بانک مراجعه میکنند، لذا شاهد ستیم که جامعه مدرن و یکپارچه شده و مرجع اجتماعی تغییر کرده و آفت آن این است که مردم روز به روز تنهاتر، بیپناه و بیبزرگتر میشوند.
وی خاطرنشان کرد: مأموریت مبلغین سازمان تبلیغات اسلامی در دوره جدید فعالیت خود بازطراحی ساختار جدید است که بسیار مشکل است، اما در روستاها قابل تحقق است، چراکه در شهرها شاهد پراکندگی هستیم، اما در روستاها هنوز مرز و حد وجود دارد.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات مدرن اسلام در تمدن اسلامی تغییر ماهیت مسجد است، گفت: در طول تاریخ اسلام مسجد مرجع و منشأ بسیاری از فعالیت فرهنگی، اجتماعی، نظامی، اقتصادی و رفع اختلاف بوده و سرچشمه جریانات فرهنگی بوده اما هماکنون مسجد به نمازخانه تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی درصدد است که مسجد از نمازخانه بودن ارتقاء پیدا کند چراکه مسجد باید محور محله باشد و امام باید محور مسجد و محله هم در شهری و هم روستایی باشد.
حجتالاسلام میرمحمدی ابراز کرد: مدل ما در تحول اجتماعی این است که بر اساس نهاد دین، تحول اجتماعی ایجاد شود و جامعه را محوریت بر امام آن قرار دهیم تا متقبل هزینههای سنگین جبران آسیبهای اجتماعی نشویم.
وی تأکید کرد: دغدغه ما این است که روحانیون مستقر ما به امام روستا و شهر خود تبدیل شوند و مردم به ضرورت حضور امام جماعت پی ببرند و خود جهت استمرار فعالیت آن و تعلیم و تربیت دینی جامعه هزینه کنند.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی افزود: هماکنون روحانیون مستقر دچار مشکلات معیشیتی هستند و سازمان تبلیغات اسلامی هم در تأمین هزینهها به شدت دچار مشکل است و مبلغ ناچیزی را میتواند به روحانیون پرداخت کند که در چنین شرایطی شاهد هستیم که هم سازمان تبلیغات اسلامی و هم روحانیون مستقر در این مسیر نفسشان درحال بریده شدن است لذا باید وارد نهادهای اجتماعی شد و مردم را پای کار آورد.
وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر تقسیمبندی طرح امام و محله، اذعان کرد: ارزیابی اولیه از میدان در سراسر کشور انجام شده که بر اساس آن حدود ۴۰۰ نفر از روحانیون مستقر ممتاز هستند و حدود ۷۰۰ نفر رتبه دوم و ۶۰۰ نفر رتبه سوم و ۴۰۰ نفر در رتبه چهارم قرار دارند.
حجتالاسلام میرمحمدی بیان کرد: روحانیون باید خود را ارتقاء بدهند تا به سطح بالا برسند، اما این امر یک روزه و بدون آموزش محقق نمیشود لذا برای هرکدام از سطوح یک بسته آموزشی آماده شده است و در ۵ استان نیز به صورت پایلوت برای همسران روحانیون دوره آموزشی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه بسته خدماتی به روحانیون مستقر ارائه میشود، اضافه کرد: سامانه مشاور مدیریت فرهنگی ۰۹۶۴۰۰ در راستای ارائه خدمات به روحانیون مستقر راهاندازی شده و آنان با استفاده از متخصصان میتوانند پاسخ سؤالات خود را در موارد خاص دریافت کنند.
وی ادامه داد: ارائه خدمات رسانهای و انعکاس فعالیتهای روحانیون مستقر در رسانههای مختلف منطقهای و ملی توسط مرکز رسانهای سازمان تبلغیات اسلامی از دیگر خدمات به روحانیون است که بر این اساس این مرکز کمک میکند تا فعالیت روحانیون دیده شود.
وی خاطرنشان کرد: فعایت مرکز خدماتی هنری شامل ارائه محصولات هنری اعم از کلیپ، پوستر، بورشور و اجرای تئاتر و نمایشنامه و سرود است و مرکز طرح و برنامه که ارائه بسته تربیتی را بر عهده دارد. همچنین طرح «هر مسجد یک حقوقدان» با همکاری قوه قضائیه اجرا و ارائه مشاوره حقوقی در مساجد انجام خواهد شد.
حجت السلام میرمحدی با بیان اینکه درصدد هستیم که مراکز نیکوکاری در مساجد کل گیرد، گفت: با طراحی بستههای مذکور، درصددیم تا روحانی مستقر با مدیریت و ساماندهی فعالیتها بتواند فعالیت فرهنگی و تبلیغی گستردهای داشته باشد و مردم بر ضرورت حضور او پی ببرند.
وی افزود: باید شبکه امت و امامت شکل بگیرند و مردم یاد بگیرند که باید امام داشته باشند و روحانی یاد بگیرد که برای امت خود امام باشد تا به تحقق شکلگیری تمدن اسلامی نزدیک شویم.
انتهای پیام
نظر شما